Pe durata Sărbătorilor Pascale, toate unitățile sanitare publice cu paturi din județul Neamț asigură continuitatea asistenței medicale și a urgențelor, atât prin liniile de gardă, cât și prin compartimentele de primiri urgențe.
Ambulatoriile de specialitate ale spitalelor nu vor funcționa în această perioadă.
Accesul aparținătorilor în unitățile sanitare se va realiza conform programului stabilit de fiecare spital, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, stabilite prin Ordinul ministrului sănătății nr. 3670/2022 privind programul de vizite în unitățile sanitare publice.
Din păcate, în județul Neamț nu va exista punct de permanență pentru urgențe stomatologice.
Singura unitate care si-a aratat disponibilitatea de a asigura servicii de urgenta stomatologica pe durata Sărbătorilor Pascale este SC SEPADENT SRL (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, bl. 819, parter), tel 0333.404050 dupa urmatorul program zilnic : 09.30-
20.00. Modalitatea de furnizare a serviciilor este in sistem privat.
Asistența medicală primară va fi asigurată prin cele 23 de centre de permanență din județ, care funcționează în regim de gardă.
Farmaciile cu program nonstop din județul Neamț sunt:
- ROPHARMA 13 – Piatra Neamț, B-dul Decebal nr. 14, bl. P10, tel. 0724212553
- ROPHARMA 32 – Roman, str. Roman Mușat nr. 21, tel. 0724212552
Serviciul de Ambulanță va fi activ pe întreaga perioadă. În caz de urgență medicală, populația este rugată să apeleze numărul unic de urgență 112.
Direcția de Sănătate Publică Neamț va asigura o linie de permanență și va monitoriza constant situația epidemiologică din județ, a precizat Elena Sterpu, reprezentant al DSP Neamț.
Recomandări medicale pentru Sărbătorile Pascale
Pentru a petrece Sărbătorile Pascale în siguranță și pentru a proteja sănătatea, Direcția de Sănătate Publică Neamț recomandă:
- Respectarea regulilor de igienă personală: spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun
- Evitarea contactului cu persoane care prezintă simptome de viroze sau alte boli contagioase
- Aerisirea frecventă a spațiilor închise
- Consumul de alimente proaspete, bine preparate termic și depozitate corespunzător
- Achiziționarea alimentelor exclusiv din unități autorizate
- Verificarea termenului de valabilitate și a condițiilor de păstrare a produselor
- Evitarea exceselor alimentare, pentru prevenirea problemelor digestive
- Consumul responsabil de alcool și prevenirea accidentelor
- Evitarea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului